Del:

Alle elsker netflix!

af
29. februar 2016

Jeg undrer mig nogle gange over, så mange fortællinger jeg kan være undervejs i på samme tid. Netflix-serien, romanen, bogen i Bibelen, lydbogen, vennen, musikken osv.

Fortællingerne er vigtige! Findes der et menneske, som ikke elsker en god fortælling? Før netflix og de andre medier, lærte man fortællinger udenad for at have noget at underholde hinanden med. Vi sluger dem råt.

Fortællingerne påvirker os

Uanset hvilke medier vi bruger, så er vi omgivet af fortællinger. Og alle har de et livssyn – lige som alle mennesker har det. Forfatteren til trilogien ”Det Gyldne Kompas”, Philip Pullman, siger: ”Alle fortællinger underviser, uanset om fortælleren vil det eller ej. De instruerer den verden vi skaber, og den moral vi lever efter.” Fortællingerne er altså ikke bare underholdning.

Ofte er livssynet bag mediernes fortælling meget forskellig fra Bibelens livssyn. F.eks. fortæller serien Modern Family, at det er fint at to mænd lever sammen og adopterer. Hvis vi ikke er bevidste om, hvilke fortællinger vi lader fylde i vores liv, så er vi ikke bevidste om, hvad der former vores livssyn. Spændingen mellem Bibelen og den verden, vi lever i kan blive for stor til, at det giver mening at have et ben i hver lejr. Simon beskrev dette i sidste uges blog.

Den udfordrende virkelighed

Vi skal tage de fortællinger der er omkring os alvorligt. Vi skal tage deres livssyn alvorligt. Fordi vi skal tage vores medmennesker alvorligt, os selv, og Bibelens anderledeshed.

Vi skal tænke over, hvor fortællingerne bekræfter Bibelens fortælling, og hvor de udfordrer. Så kan vi forholde os til, hvad vores eget livssyn egentlig er. Så kan vi snakke sammen om det og udfordre hinanden på det. Så kan vi være i verden, men ikke af verden.

Credit: Ovenstående er stærkt inspireret af Margunn S. Dahle
21. maj 2019

Kender du det at have god tid og så alligevel komme for sent, fordi du i...[mere]

16. maj 2019

I år stikker det helt af. Teksten på den danske Melodi Grand Prix sang er helt...[mere]

10. maj 2019

Så blev der trykket på valgknappen, hvilket unægteligt betyder, at den kommende...[mere]

2. maj 2019

Her den anden dag skete der noget for mig sent om aftenen. Jeg havde brug for...[mere]

Følg bloggen: