Del:

Er IMU flovt?

af
28. september 2015

Hvis ikke du er stolt af din IMU, kan det faktisk blive grunden til, at mission aldrig bliver til noget. Men er virkeligheden, at IMU faktisk ér flovt?

Jeg tror faktisk, det er lidt tabu at tale om stolthed som noget, vi skal føle for vores IMU-forening. Måske fordi vi altid har lært, at det er Jesus og vores frelse i ham, vi skal være stolte af. Men det betyder ikke, at stolthed i sig selv er forkert; tværtimod! Jeg SAVNER noget mere stolthed i IMU. SAVNER at vi er stolte af det IMU-fællesskab, vi er en del af!

Er vi halv-flove?

Når jeg snakker med IMU’ere, så hører jeg mange rigtig gode forslag til, hvordan vi kan være i mission. Men sjældent nævnes det forslag at invitere med til IMU. Hvorfor? Er vi lidt halv-flove over det, der sker i vores IMU? Har vi givet op her, fordi vi ikke tror på, at IMU er for andre, end ’os selv’?

Prøv at tænk efter: hvilken følelse sidder du med, hvis du af en ven bliver spurgt om, hvorfor du ikke så fodboldkampen, den store bagedyst eller Søren Ryges haveprogram i går – når svaret egentlig er, at du var til IMU? Måske dit svar kan gengives med: ’Øh, (indsæt rømninger, små host og en dyb vejrtrækning), øh, jeg var…øh…til sådan et…øh…møde…’

En grov karikering? Måske, men alligevel vil jeg tro, at mange af os oftere føler os lidt utilpasse end stolte, når snakken falder på IMU under spegepølsemadderne i kantinen.

IMU ér flovt!

Her kan jeg så komme med det politisk korrekte: ’Sådan nogen pjat; så må vi ranke ryggen og tage os sammen!’. Men helt ærligt. Måske skyldes flovheden, at det vi laver i IMU faktisk ér flovt! Måske er det hele blevet så indforstået, selvfølgeligt og rutinepræget, at vi ikke længere med få ord kan forklare, hvad der sker til en helt almindelig IMU-aften.

Hvis det er virkeligheden hos jer, skulle I måske tage det op i fællesskabet eller med bestyrelsen. Overvej sammen, hvordan stoltheden over jeres fællesskab kan vokse. Hvis vi er flove, er det meget usandsynligt, at vi nogensinde får inviteret ikke-kristne med. Og det er da simpelthen for ærgerligt, nu hvor det vel netop er fordi, vi selv er glade for at komme i IMU, at vi bliver ved - i stedet for at blive hjemme og se Søren Ryge…
newcomic