Del:

.

af
11. oktober 2018

Små frustrationer og gnidninger i menneskelige relationer kan vokse sig store og med tiden blive uoverkommelige og ødelægge dit og andres liv. Undgå det med et lille evangelisk ord.

Småt eller stort?

Hvad ser du i overskriften? En prik? Et punktum? Eller opdagede du overhovedet, at der var en overskrift? Måske opdagede du den og undrede dig, så det fik dig til at læse videre? Det kan også være, at det irriterede dig, at der ikke var en ordentlig overskrift?

Små trælse ting i tilværelsen kan hurtigt komme til at fylde i vores liv. Det kan være din kæreste, der smasker. Det kan være tandlægen, som er alt for dyr. Det kan være, du bor sammen med venner der, af den ene eller anden grund, bliver ved med at vende toiletrullen med den forkerte side ud af.

Nogle gange kan disse ting vokse, så de pludselig ikke er så små mere. De kan fylde i vores liv på en uhensigtsmæssig måde: "Nu gør han det igen! Kan han da ikke finde ud af at lukke munden?!" eller "Der er tre typer mennesker, der burde dø: licensmænd, parkeringsvagter og tandlæger!"

Pyt!

Prikken kan hurtigt tage al fokus, så man med ét ikke kan koncentrere sig om andet. Musen er blevet en elefant, som spærrer hele ens udsyn. Det, der før var noget perifert, er blevet centrum. Mærkelig nok er mange af disse ting, ud fra min erfaring, stort set altid bundet op på andre mennesker. På en eller anden måde er det ofte relationerne med andre, der begynder at knage på grund af småtterier.

I de tilfælde hvor man er lige ved at ringe til politiet, skrive et klagebrev eller slå et smædeopslag op på Facebook, så er der ikke noget mere befriende end at lære at sige: "Pyt!". Så vidt jeg ved, lærte Jesus aldrig sine disciple dette lille ord, men det kunne han godt have gjort, for der er næsten ikke noget, der er mere forløsende, når vi står over for mikro-mastodonterne.

Prøv det engang hvis du har en prik, der blænder dit øje. Fokusér i stedet på al det hvide på papiret.

"Had vækker splid, kærlighed skjuler alle overtrædelser." (Ordsp 10,12)
newcomic