Del:

Vi løfter i flok

21. maj 2022

Corona lærte os meget om os selv, og hvad vi egentlig gik og lavede. Derfor passer vi også mere på os selv i dag, hvilket er positivt. Men hvad så når der ikke er nogen til at stå for fællesskaberne?

Faldende frivillighed - godt eller skidt?

Rundt om i landet står vi over for en stor udfordring. Nemlig at der er færre der synes, de har tid og ressourcer til at være frivillig. Det kan både være i det lokale IMU-udvalg, på diverse lejre og campings eller i teen- eller juniorklubben. Udfordringen tvinger flere tilbud og events helt i knæ, som ellers har kørt godt i en længere årrække. Logisk giver det sig selv, at hvis der ikke er kræfter til at gøre noget, så må det lukke.

Paradoksalt nok er jeg faktisk glad for, at frivilligheden har taget et lille dyk, fordi det betyder, at mange har taget deres liv op til revision og ikke brænder ud i mange forskellige frivilligopgaver. Gud skabte hviledagen som en fast del af vores ugentlige tid, for at vi ikke skal arbejde os selv ud i depression. Alt for mange lider af stress, og det har aldrig været planen for Gud.

Hvordan kan jeg bruges?

Udfordringen er der dog stadig, og hvis vi skal vokse, så har vi brug for, at vi løfter i flok. Vi har brug for at støtte hinanden i måden, vi har IMU på, og i måden vi hjælper hinanden på. Det kristne fællesskab har brug for dig! Spørg dig selv, hvor du kan hjælpe. Ikke alle opgaver er sjove, men vi har en mission og en frelser, som er det hele værd. Derfor ER der brug for dig! Vi går ud på en mission om at leve nær hos Jesus og fortælle andre om Ham, som det nævnes i Missionsbefalingen i Matthæusevangeliet kapitel 28. Vi går ud, fordi Han har al magt i himlen og på jorden. Vi går ud, fordi Han er med os alle dage indtil verdens ende.

Måske ved du med dig selv, at du ikke kan mere lige nu, og så skal du hvile. Det er vigtigt. Men måske du har lidt overskud at give af. Så er der brug for dig. Måske udvalget ikke er noget for dig, men der er en plads til dit engagement på en eller anden måde. Det handler om at finde ud af, hvordan du kan bruges.