Del:

Smågruppeoplæg - Treenighed

Simon Hauge Lindbjerg
22. august 2016

Ordet treenighed findes ikke i Bibelen. Alligevel taler vi om både Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd. Giver det mening, og er det overhovedet vigtigt?

Det med treenigheden kan være udfordrende at forholde sig til. Derfor har Andreas Bøge, der er ungdomskonsulent i IMU, lavet to oplæg, der forsøger at tage fat i det og give mulighed for samtale om nogle af alle de spørgsmål, der kan dukke op, når vi taler om treenigheden: Er det bare noget, som nogle smarte teologer har fundet på? Kan vi overhovedet finde steder i Bibelen, som fortæller, at Gud både er èn og tre personer? osv.

Første oplæg forsøger at sætte spot på, hvad Bibelen egentlig siger om Guds væsen og derfor også om treenigheden. Det andet oplæg tager i højere grad fat op Hvad forskellen egentlig er på de tre personer, og hvilke opgaver de hver især har.

Oplæggene kan bruges til en aften i smågruppen og er lavet med udgangspunkt i de 4 T'er. Det er derfor lige til at gå til, og der er indhold nok til en spændende og udfordrende aften om emnet.

 

  1. Treenigheden del 1
  2. Treenigheden del 2