Del:

Sæsonstart kan blive sværere end normalt

Ole Noermark Larsen
24. august 2020

Når landets IMU-afdelinger i disse uger mødes til en ny sæson, sker det for manges vedkommende efter en pause, som har været længere end normalt.

De fleste grupper nåede at mødes nogle gange inden sommerferien, mens andre ikke har været samlet siden corona-nedlukningen i marts. Derfor er der ekstra grund til at være opmærksom på opstarten i år, mener landsleder i IMU Niels Hankelbjerg Mortensen.

»En bil, der har stået stille længe, kan være svær at starte, og sådan kan det også være for et fællesskab, der ikke har kunnet mødes i længere tid. Mange af os er kommet ud af den gode vane at gå til møder, deltage i smågrupper og påtage sig frivillige opgaver. Derfor kan det for nogle være rigtig svært at komme op i gear,« siger han.

Under corona-nedlukningen har de fleste af IMU's ansatte været hjemsendt, men også de er nu tilbage på arbejde igen. »Medarbejderne har glædet sig meget til at komme i gang, og deres højeste prioritet lige nu er at komme i kontakt med alle de lokale IMUgrupper. Og de er klar til at hjælpe, hvis der opstår startvanskeligheder,« siger han.

Brug for at snakke 

En af de konsulenter, som allerede har været i kontakt med mange IMU'ere, er Jim Pfrogner fra Region Midt. »Jeg oplever, at folk har brug for at snakke. Jeg har været rundt for at møde IMU'erne, og der er rigtig mange, som ønsker sjælesorg eller bare en snak om, hvordan de har det. Det er fedt at opleve,« siger Jim, som også har været ude at forkynde. »Forleden var jeg i Viborg IMU, hvor der er dukket 10 nye op efter sommerferien. Den aften var vi 33, hvilket er en del flere end før nedlukningen, så der var i hvert fald ingen startvanskeligheder.«newcomic