Del:

Ny forkyndelsesplan i IMU

Daniel Præstholm
2. marts 2021

I kølvandet på lanceringen af IMU's fokus præsenterer vi nu en ny forkyndelsesplan, som er noget anderledes end de tidligere. Læs mere om den herunder.

"Vi vil hjælpe og vejlede til planlægning af forkyndelsen, fordi Guds ord er vigtigt og virksomt, når IMU mødes."

Sådan lyder IMU's fjerde mål, og helt konkret har det medført, at vi nu har udarbejdet en ny forkyndelsesplan, og i forhold til de to forrige, så skiller denne sig ud på en række forskellige parametre.

Online, dynamisk og kreativ

De tidligere forkyndelsesplaner har været lavet, så de kunne printes ud og bruges fysisk. Selvfølgelig har man også kunnet finde filerne på nettet, men tanken har alligevel været, at de primært var til brug i en fysisk version. Den nye forkyndelsesplan er derimod primært online, ja, det giver faktisk ikke rigtig mening at begynde at printe den ud.

Fordelen ved, at den er online, er, at den er langt mere dynamisk. Erfaringen har nemlig været, at forkyndelsesplaner ret hurtigt bliver outdatede og har brug for at blive rettet til. Emner skal måske føjes til, og andet skal korrigeres osv. Dette er langt nemmere at gøre, når planen er online.

Men det dynamiske handler ikke bare om dette. Selve formen er også mere dynamisk. Der er ikke tale om et dokument, man som programplanlægger skal læse igennem. Derimod er planen lavet i Prezi, hvilket betyder, at man klikker sig ind og ud af "bobler" og bokse.

Det gør også, at den på en helt anden måde udfordrer nysgerrigheden for dem, der benytter sig af værktøjet. Der er tale om en kreativ og alternativ måde at tænke forkyndelsesplan på.

Emnerne i planen præsenteres også anderledes, end det er blevet gjort tidligere. I stedet for at give en forholdsvis stram beskrivelse af det enkelte emne, skaber denne plan mere plads til undren, inspiration og kreativitet. Det betyder også, at den kræver mere af dem, der skal planlægge programmet.

Forkyndelsen er vigtig

Når vi har lagt dette forholdsvis store arbejde bag planen, så handler det om, at forkyndelsen har en helt central og essentiel plads i IMU. Derfor må vi også godt være ambitiøse og have høje forventninger, når vi arbejder med planlægningen af vores møder.

Det kræver, at der er gode værktøjer og vejledning, og mit håb er, at netop denne nye plan er et sådanne.

Du finder den nye plan her, eller ved at gå ind på denne side.

God fornøjelse med at gå på opdagelse i den nye forkyndelsesplan.newcomic