Del:

Markusevangeliet for alle!

Simon Hauge Lindbjerg
7. december 2013

Bibellæserringen har udgivet "Møder med Jesus", der er et studiehæfte og forklaring til Markusevangeliet.

Det er et oplagt redskab enten til personlig læsning, til fordybelse i smågruppen eller som "gave" til en person, der har lyst til at dykke ned i Bibelen for første gang.

Forfatteren er Morten Hørning Jensen, der er lektor i Ny Testamente på Menighedsfakultetet og i bogen deler han ud af sit arbejde med og glæde over Markusevangeliet, som har gjort et stærkt indtryk på ham: ”Det har virkelig slået mig, hvor ligefrem og ærligt Markus skildrer Jesus og disciplene. Vi får det råt for usødet og bliver trukket ind  fortællingen gennem disciplenes håb til Jesus og deres mange nederlag. Samtidig møder vi en perlerække af personer, der på den ene eller anden måde desperat opsøger Jesus i håb om, at han kan hjælpe dem”.

Både Morten og Markus er enige om, hvad det centrale er: evangeliet, for som Morten siger:”Markus vil fortælle om 'evangeliet'. Der begynder og slutter han. Jeg har ønsket så ligefremt og enkelt som muligt at forsøge at åbne den verden, der var lige rundt om Jesus og hans disciple, så vi kan få et levende møde med den fortælling – og den person”.

Samtidig med, at ”Møder med Jesus” kommer på gaden, udgiver Bibelselskabet Markusevangeliet i en særudgave, der matcher ”Møder med Jesus”. Den er i lommeformat, og kan købes hos Bibelselskabet.

Du kan læse et uddrag af "Møder med Jesus".