Del:

Koncepter til teenarbejdet

Simon Hauge Lindbjerg
2. april 2014

Vi kan godt have et lidt snævert syn på, hvad det vil sige at lave teenarbejde, men vi har et ønske om at udfordre og inspirere til nye måder at møde teenagere på.

Rigtig mange steder vil det at lave teenarbejde være lig med at have en klassisk teenklub, hvor man mødes en gang i ugen i missionshuset. Vi vil på ingen måder underkende værdien af dette, men vi har et ønske om at udfordre og inspirere til nye måder at lade teenagere møde Jesus på.

Vi valgte derfor at bruge begrebet koncepter om de forskellige typer teenarbejde, da vi gerne vil udvide horisonten for, hvad der er muligt i det lokale teenarbejde. Vi har samlet inspiration til tre sådanne koncepter, der på forskellige måder prøver at skabe rammer, hvor teenagere kan møde Gud og møde nogle ældre kristne. Vi er overbevist om, at denne kombination er virkelig vigtig, hvis flere teenagere skal komme til tro og blive holdt fast i troen.

Målet med koncepterne er dobbelt. På den ene side tror vi, at det vil være muligt at nå ud til flere teenagere ved at lave nogle lidt alternative tilbud. Samtidig er vi også overbeviste om, at endnu flere vil kunne se sig selv som ledere, hvis det hele lige pludselig kan foregå på foboldbanen i stedet for i missionshuset.

De tre koncepter, vi her introducerer, er: