Del:

Jeg glæder mig over gaver

Niels Hankelbjerg Mortensen
3. oktober 2019

I Danmark har vi flere penge end de fleste andre, og derfor har vi også et større ansvar for, hvordan vi bruger dem.

Jeg ved af gode grunde ikke, hvordan du har det med penge. Men jeg tror, vi ligner hinanden lidt på det område. Vi ved, at penge giver os mulighed for at få noget af det, vi gerne vil have, og derfor vil vi gerne have flere eller i hvert fald nok af dem.

I kristne sammenhænge er der gennem tiden sagt meget – og meget forskelligt – om at have penge og om at bruge penge. Bibelen siger også meget om det. Blandt andet fortælles der, hvordan Jesus ser en ludfattig kvinde, der giver sine allersidste mønter til indsamlingen i templet.

Jesus bemærker ikke så meget, hvor meget hun giver, men at hun giver på en anden måde end alle de andre, der lagde store og kostbare gaver. Hun gav ikke af sin overflod. Hun gav alt!

Det er ikke forkert at have penge som kristen! Men det er forkert, hvis ens liv kommer til at handle om at tjene penge og passe på dem. For så kommer pengene til at overtage den plads, som Gud eller andre mennesker skulle have haft.

Penge er en gave fra Gud, og i vores land er vi så velsignede, at vi har flere af dem end de fleste andre i verden. Det betyder også, at vi har et større ansvar end så mange andre for at bruge vores mange penge på det rigtige.

Bibelen taler om, at vi skal bruge vores midler, i form af tid og prioriteringer, til at elske Gud

og vores næste. Det betyder konkret, at vores mange penge ikke er noget, vi har fået kun til os selv. Det er midler, vi har fået til glæde og gavn for os selv, for Guds riges store arbejde og for vores næste. Og det mål må vi altid have i baghovedet, når vi overvejer, om vi skal købe den nyeste iPhone eller give pengene til dem, der ingen har.

Penge er en gave, og gaver glæder jeg mig normalt over. Og derefter forsøger jeg at anvende gaven til det formål, den er beregnet til. Lad os også anvende vores penge til deres formål!

 

Artiklen er bragt som leder i GEITS - Oktober 2019newcomic