Del:

Inspiration til bibellæsning

Simon Hauge Lindbjerg
28. august 2013

Hvis du leder efter en god metode til bibellæsningen eller bare mangler nogle nye inputs, har vi samlet nogle relevante materialer.

Bibelen er ikke altid den første bog, der bliver trukket frem, hvis vi endelig giver os tid til at læse. Det kan der være rigtig mange grunde til, men vi vil gerne give nogle konkrete redskaber til dig, der måske har svært ved at åbne Bibelen og som synes det kan være svært at forstå, hvad der egentlig står.

Hvis du har svært ved at den mere tekstnære tilgang er der masser af andre mulighed for fordybelse i Bibelen. Du kan tage dagens vandring på el-camino.dk eller købe Bibelen som MP3 og møde Guds ord på den måde i stedet for.

Læsemetode

Som en del af missionsuddannelsen udviklede IMU en induktiv læsemetode, der bruges i uddannelsen, men som også kan bruges til bibelstudie i andre sammenhænge. Pointen i læsemetoden er, at der skal være mulighed for at læse, hvad der rent faktisk står i teksten, ikke bare det man tror eller forventer. Du kan læse mere om de forskellige trin i metoden her og bestil bogmærker med metoden her.

Læsemakkere

For nogen vil det være en god idé at lave en aftale med én  eller to personer om, at I vil hjælpe hinanden. Vi har lavet en folder, der giver nogle forskellige forslag til, hvordan man i praksis kan være læsemakkere både ved at mødes fysisk eller ved at skrive via mail eller SMS. Du kan hente folderen her.

Mikroskopmetode

Kunne du forestille dig at læse Bibelen gennem et mikroskop? Denne måde at studere sin bibel på, gør det muligt at nå så dybt ind, langt ned og så tæt på en teksts egentlige mening som muligt. Gennem dine egne observationer giver du teksten mulighed for at tale til dig, og du vil opdage, at Bibelens univers vil blive ved med at udvide sig i det uendelige. Læs mere om metoden her.