Del:

IMU-kort: kort til refleksion og samtale

Daniel Præstholm
30. januar 2020

IMU har netop lanceret et nyt koncept, som vi kalder IMU-kort. Læs mere her om, hvad I kan bruge dem til.

Måske er det svært at få samtalen i gang under kaffen?

Eller måske mangler I inspiration til tjek-ind-runden i smågruppen?

Tankerne bag

Vi har nu lavet et nyt koncept i IMU, der hedder IMU-kort, som kort og godt er en serie kort (pt. 9 sæt), som på forskellig vis kan åbne op for samtale og refleksion. Det gode ved samtalekort er nemlig, at den enkelte kommer i spil og skal reflektere over troen og livet.

Nogle af sættene vil man kunne genkende fra tidligere materialer, da der i flere tilfælde er tale om redigerede udgaver af kort fra 4U og BibelBOOST. I stedet for at binde kortene op på koncepter, som de førnævnte, så hedder alle kortene nu bare "IMU-kort", og de kan bestilles gratis her.

Indhold og brug

Vi vil opfordre jer til at kigge alle 9 sæt kort igennem på hjemmesiden. Alle sæt består af 20 samtalekort og ét vejledningskort. Overvej, hvilke emner I vil bruge i jeres fællesskab. Lige nu er overskrifterne:

Skal I have en opstartsaften eller på en IMU-lejr, hvor I ikke kender hinanden så godt, så kan "Icebreakers", "Lær hinanden at kende" eller "Del tro" være gode at bruge.

Mangler I inspiration til bibelstudiet, så kan "Billedkort" og "Lær bibelvers udenad" bruges.

Eller I skal måske have en aften omkring kerneværdierne, så kan "Kerneværdier" være en god igangsætter.

Det kan også være, at I vil arbejde med det at være kristen leder, og så er det "Leder", "Teamspillet" og "TimeOut", der skal trækkes frem (disse tre bruges desuden også på IMU's Lederkursus).

Kort sagt, så er der mange måder at bruge kortene på, og det er kun fantasien, der sætter rammer.

 

Med tiden er det tanken, at der bliver udarbejdet flere kort i serien.newcomic