Del:

Kun fromme kristne tager på højskole

af Terese Svinth Lorentzen
11. marts 2013

Der skulle mange overvejelser til, inden den 22 årige Mogens, som er uddannet landmand, valgte at tage på højskole. Han havde længe overvejet, om det kunne være noget for ham, men fordommen om, at det kun er fromme kristne der tager på højskole og bekymringen om, om han kunne sidde stille, fik ham til at tvivle.

Mogens

Alligevel kunne han ikke undgå at høre, at alle der havde været på højskole var meget begejstrede, så da tanken om højskole en dag strejfede ham, skyndte han at melde sig til. ”Jeg vidste, at jeg skulle skynde mig at melde mig til, selvom jeg allerede dagen efter havde fortrudt. Det passede mig så dårligt. Jeg havde travlt og vi skulle starte lige midt i høsttid.

Fordommene gjort til skamme

Da Mogens mødte de andre elever, oplevede han, at de fromme kristne var ligesom ham selv, og at de havde mange af de samme spørgsmål som ham. Undervisningen var spændende, og selvom det kriblede i ham, når de så landbrugsmaskiner køre forbi, og de tre landmænd på skolen om aftenen måtte køre ud og lure på dem, så fængede den sammenhængende bibelgennemgang.

”Min fordomme blev helt klart gjort til skamme. Jeg har fået så mange gode venner og turen til Israel var helt fantastisk. Jeg har fået en forståelse for de steder der bliver beskrevet i biblen og har fået meget nemmere ved at forholde mig til det. Inden jeg tog af sted tiltalte undervisningen mig ikke, men jeg har fået så meget med derfra”.26. marts 2020

Internettet er blevet en rigtig stor faktor i det danske kirkeliv. Rigtig mange...[mere]

18. marts 2020

IMU følger regeringens og Sundhedsstyrelsens anbefalinger og henviser til...[mere]

4. marts 2020

Der er brug for op mod 100 frivilige til at forberede og gennemføre Konnekt...[mere]

2. marts 2020

10 unge herrer og ni unge kvinder udgør til sammen den nystiftede kristne...[mere]

Annonce

newcomic