Del:

Northern Assembly: Hjemlig autenticitet

af David Høeg Kristoffersen
8. februar 2018

ANMELDELSE: Fredag den 2. februar udkom Northern Assemblys album "Death, Won't You Marry Me?". Musiker og medarbejder i IM-musik David Høeg Kristoffersen har anmeldt albummet.

Læs mere om Northern Assembly på northernassembly.com.

Skyerne hænger tungt udenfor. Vinden rusker i naboens birketræ. Kulden gør sig synlig i halstørklæder og store frakker. Men herinde er varme. Jovist, radiatoren er tændt, og tæppet omkring mig luner, men ikke mindst fyldes jeg af varmen fra nye toner af Northern Assembly.

Varmen, som bandets aktuelle album ”Death, Won’t You Marry Me?” bærer med sig, minder til tider om den skønneste sommervarme; fuld af håb, livsglæde og grønne knæ. Den legende mandolin i sammenspil med det energiske slagtøj berører følelser, som uden afvigelser bringer smilet frem hos mig. Andre gange er varmen, som var den fra en kakkelovn. Bevidst om vinterens kulde klynger jeg mig hen til den levende ild.

Sange som den velkendte ”Man to Man” og den tillidskrævende ”Wolves” er for mig at se essentielle for albummets dynamik. Galoperende trommer og eftertænksomme budskaber forenes, og netop i dette univers mellem det håbefulde og det komplicerede efterlader musikken et stort indtryk. Mange af os ved, hvordan vinteren i vores liv til tider kan være frygtelig hård. Northern Assembly forsøger på smukkeste vis at lede os tilbage til varmen bl.a. med sangene ”Hope Is Never Lost” og ”Questions Without Answers.”

Det er et gennemgående tema for albummet, at der i mennesket findes en længsel og et håb om et hjem. Et hjem som er anderledes end det, vi har nu. Northern Assembly formår med adskillige formidlingsmåder at beskrive vandringen mod og ankomsten til dét hjem. Vandringen er dog ikke ukompliceret – ej heller er det ligetil at gennemskue, hvor det nye hjem er at finde. ”We Were Dancing” og titelsangen ”Death, Won’t You Marry Me?” beskriver kompleksiteten og smerten, som kan erfares på vandringen mod hjemmet.

Albummet er en gennemført produktion, og en række af indholdsrige tekster akkompagneres af sublime arrangementer, hvor kodeordet igen og igen må være: autenticitet. I en moderne populærmusikkultur med gradvise udfasninger af akustiske instrumenter er det en befriende oplevelse at bevæge sig ind i Northern Assembly’s autentiske, tilgængelige og bevægende lydunivers. Det føles rigtigt – det føles som at være hjemme. 

--------------------------------------------

Læs mere om Northern Assembly i artiklen: Musikere italesætter håb efter døden

 11. juni 2018

IMU lukker ikke ned, fordi der står ferie i kalenderen. Tværtimod inviterer vi...[mere]

8. juni 2018

Vejle IMU har siden efteråret forsøgt sig med et nyt tiltag, der har særligt...[mere]

6. juni 2018

Vi advarer ofte mod alkohol, porno og andre ting, der kan skabe afhængighed,...[mere]

8. maj 2018

Efter en årrække på standby er der nu igen IMU i Rønde. Gruppen er det eneste...[mere]

Annonce