Del:

Niels skal være landsleder i IMU

af Dorthe Lindbjerg
11. maj 2017

Niels Hankelbjerg Mortensen afløser Tonny Dall Sørensen som ny landsleder i IMU fra 1. september.

Det er en reflekteret og sindig jyde, jeg træffer i telefonen torsdag morgen til en snak om den stilling og tjeneste i IMU, som han har sagt ja til fra efteråret. 

IMUs nye landsleder hedder Niels Hankelbjerg Mortensen. Han er 37 år, gift med Lene og far til Karoline på næsten 10 år og Sebastian på 8 år. Familien bor i Holstebro, hvor Niels de seneste otte år har arbejdet som kateket ved Nørrelandskirken. 

Underviser og laver arrangementer for unge

Stillingsbetegnelsen "kateket" kan mere mundret kaldes "kirkelig underviser". Niels forklarer, at hans arbejde består i at undervise og lave arrangementer for børn, unge og voksne i kirken, hvilket minder om en stilling som ungdomskonsulent i Indre Mission. 

Vi skal engagere os i hinanden

Niels er uddannet diakon ved Diakonhøjskolen i Aarhus i 2003. Han arbejdede efterfølgende ved Blå Kors og som sognemedhjælper ved Fredens Kirke i Herning. Det gjorde indtryk på den nyuddannede diakon at møde mennesker, som levede et helt andet liv, end det Niels var vokset op i i præstegården i Aulum. "Jeg lærte, hvor vigtigt det er at bruge tid sammen med mennesker for at forstå dem" forklarer Niels, "vi skal ikke kun prædike, men engagere os og bruge tid på at lære hinanden at kende."

IMU skal være kreativ og kvalificeret

På spørgsmålet om hvorfor Niels valgte at søge stillingen som landsleder i IMU, fremhæver han igen fællesskabet med andre. "Der er alle mulige fællesskaber for unge i dag, og her skiller IMU sig ud. Jeg ved, hvad det har betydet for mig, men også hvad det betyder for mange unge i dag. Mennesker skal møde Jesus som deres frelser, og i IMU skal vi være kreative og kvalificerede i en tid med mange tilbud. Det vil jeg gerne arbejde for." 

Niels glæder sig til at møde de frivillige og ansatte og høre deres historier. Han håber at kunne være med til både at udfordre og støtte dem i deres tjeneste, så de sammen kan sætte nogle gode rammer for IMU. 

Bliver boende i Holstebro

Niels vil få kontorplads på Indre Missions Hus i Fredericia, men han og familien bliver boende i Holstebro indtil videre. 10. april 2018

Det nyeste nummer af Geist er netop udkommet, og i disse dage er det 10 år...[mere]

6. april 2018

Der er allerede nu afsløret tre bands til den kommende Å-festival i Sdr....[mere]

27. marts 2018

19-årige Peter Møller er én af "Jesus' unge soldater" på DR3. Han håber, at...[mere]

23. marts 2018

DR3 viser mandag den 26. marts første afsnit af serien Jesus' unge soldater,...

Annonce