Del:

”Never under estimate the power of the Holy Spirit”

af Emil Krarup
23. april 2016

Den første dag på Konnekt bød i år på Mike Housholder, Anders Stjernholm og en rundfart i kroppens organer. Den ene time kunne du være på besøg i hjertet, den næste sad du i lungerne og hørte om Helligånden i det gamle testamente, og sidst på dagen var hjernen på overarbejde.

Fotograf: Birgitte Mach Jensen

Michael Kirkegaard til højre

I år er de forskellige miljøer på Ellevangskolen inspireret af organernes funktion for kroppen. I hjertet går emnerne på det at være menneske og kristen, og i foden bliver der inspireret til at gå på Guds ord. I alt er der 5 miljøer, og den røde tråd er Helligånden. 

”Mike Housholder var en god start på Konnekt. Han havde rigtig mange gode ting at sige om Helligånden,” siger Michael Kirkegaard og fortsætter ”Helligånden er ikke noget, jeg tænker over i hverdagen.”

Selvom Michael er vokset op i et kristent hjem og har gået på bibelskole 2 gange, så var der ikke mange sekunders tænkepause, før han blev nødt til at svare nej til, om han har styr på Helligånden.
”Det er fedt at Konnekt sætter fokus på Helligånden, for den er så vigtig i vores liv,” siger Michael.

Fra Anders Stjernholm til?...

En af Mike Housholders pointer var, at man aldrig skal undervurdere Helligåndens kraft. Som eksempel på det fortalte Mike om Saulus, der bliver mødt af Gud og undergår en identitetskrise uden lige. Saulus bliver til Paulus. For at udfordre vores syn på Helligånden, opfordrede han til at tænke, at Anders Stjernholm blev mødt af Gud på vejen, og ankom som nyfødt kristen. Dog blev det til en debat og ikke skulderklappen på ryggen.

Giver det mening at tro på en Gud?

Anders Stjernholm, som er formand for Ateistisk Selskab, debatterede med Andreas Bøge, som er uddannet teolog. Emnet var: Giver det mening at tro på en Gud? Anders Stjernholm sagde ja til at medvirke til en debat, selvom majoriteten af publikum deler synspunkt med Andreas. Anders var tilfreds med aftenen. Selvom der ikke var balance i salen, erkendte Anders, at forsamlingen var bedre til næstekærlighed end de andre publikum, han havde debatteret overfor. Hverken Andreas eller Anders fik overbevist modparten om deres synspunkt.

Du kan se billeder fra fredagen i billedalbummet nedenfor.17. juni 2019

Jonas Mølgaard og Simon Langvad havde begge fordomme i forhold til at tage på...[mere]

12. juni 2019

Græsted IMU er ikke så stor. Derfor har IMUudvalget det sidste års tid valgt at...[mere]

9. juni 2019

Overvej hvordan du kan inviterer en ven med[mere]

3. juni 2019

Kaffe og kage, landsudvalget for IMU og en stak ungdomskonsulenter vil blive...[mere]

Annonce