Del:

Konnekt tog kampen op

af Ole Noermark Larsen
1. maj 2018

575 unge blev udrustet til kamp gennem stærk forkyndelse og godt fællesskab i bededagsferien.

PåVej fra Aarhus ledte lovsangen begge dage.

Det skortede ikke på kampråb og krigsretorik, da IMU for niende gang holdt Konnekt i bededagsweekenden. Årets tema var "Face the fight", og arrangørerne havde i ugerne forinden været tvunget til at se den faglige kamp i øjnene, fordi en storkonflikt kunne have forhindret afviklingen af stævnet på Tilst Skole ved Aarhus.

Så snart forliget var i hus, samlede opmærksomheden sig dog om helt andre kampe. "For selv om Jesus allerede har besejret død og Djævel, er der stadig masser at kæmpe for og kæmpe imod," fastslog den lutherske præst Bill Yonker, der var fløjet ind fra Chicago som årets hovedtaler.

Yonker talte ved tre af de fem hovedsamlinger, og mellem disse var der som de foregående år åbent i fem forskellige miljøer, som gennem 29 foredrag, paneldebatter og workshops belyste hovedtemaet fra forskellige vinkler.

Gud er med i kampen

Konnekt henvender sig særligt til unge i alderen 18-30 år, og blandt dem var der stor tilfredshed med årets udgave.

"Jeg synes, temaet og den forkyndelse, jeg har hørt, var meget relevant i mit liv. Jeg er blevet mindet om, at Jesus er med mig, og Gud er hos mig, når jeg står midt i kampen. Det var lige, hvad jeg havde brug for, og lige nu føler jeg mig helt høj på Helligånden," fortalte Oliver Christensen fra Tørring ved Vejle sent lørdag aften. Det var hans første Konnekt, og kammeraten Morten Hansen fra Svendborg var enig i anmeldelsen.

"For mig har oplevelsen af fællesskabet været rigtig stærk. Jeg er blevet bevidst om, at der også er andre end mig, der kæmper med de samme ting, som jeg kæmper med. Jeg føler mig ikke så anderledes, som jeg nogle gange har følt mig," fortalte Morten Hansen.

Et stort setup

En tredje debutant på årets Konnekt var landsleder i IMU Niels Hankelbjerg Mortensen, som sidste år var kort forbi Konnekt, men i år for første gang var med hele vejen.

"Jeg tog hjem med en rigtig god følelse af, at Konnekt i den grad stadig har sin berettigelse. Det er et super-godt tilbud for alle de voksne IMU'ere, som kan lide at grave i Bibelen og lade sig udfordre af en meget direkte forkyndelse," siger han. "Men Konnekt er også et stort og krævende setup, som kræver meget af de cirka 100 frivillige, som har ydet en stor indsats. Jeg glæder mig over, at deltagerantallet var lidt højere end sidste år, men vi har stadig en udfordring i at få mange flere med. For programmet og hele arrangementet berettiger til mange flere deltagere," fastslår han.

Se flere billeder fra Konnekt på Facebook22. juni 2020

Alternative arrangementer gjorde det muligt at fejre pinse sammen på trods af...[mere]

18. juni 2020

Efter flere måneders nedlukning er IMU-afdelingerne rundt om i landet begyndt...[mere]

11. juni 2020

Selvom Emma Dyhr Pedersen ikke ved, hvad hun skal i fremtiden, er hun sikker...

19. maj 2020

I år kan du følge med på Facebook, Youtube og fra indremission.dk, når Indre...[mere]

newcomic