Del:

Juleshow samlede penge ind med manér

af Lærke Thams Nord Hansen
15. december 2017

Et mix af gode klassikere og smukke nye melodier samlede Aarhus til velgørenhedsfest i weekenden op til jul.

Foto: Jesper Rais

Flere kirker, hjælpeorganisationer og kirkelige organisationer er gået sammen om at stable ”Det Himmelske Juleshow” på benene. Et show, som var dragende og samtidig blæste sit publikum om kuld. Mere end 100 frivillige måtte til, for at få det første af to shows i hus fredag aften. 

Og der var ikke sparet på noget. Hverken glimmer, gode sangstemmer eller juleglæde var pakket ned, da syv arrangører i Aarhus inviterede byen til et show i Citykirken, som skulle give både julestemning og julesind til de fremmødte. Formålet var at samle penge ind til julehjælpen gennem Kirkens Korshær og Frelsens hær.

”Vi er her i aften for at række en hånd til de, som ikke har noget. Vi vil give familierne en tålelig jul og give grobund for en god relation mellem børn og forældre.” forklarede John Lorenzen fra scenen. Den aarhusianske præst tog sidste år initiativ til det juleshow, som i år blev gentaget med stor succes.

Julens kerne i centrum

Fra første tone var scenen sat: Stærke stemmer klingede sammen i en blanding af dansende gospel, badet i lys, og smukke ballader foran et stjerneklart bagtæppe. Her var virkelig et juleshow. Et show, som underholdt og holdt fast - også ved julens kerne. De to konferencierer sagde det meget godt: ”Vi har hørt sange om julemanden, men vi skal også høre sange, som er tættere på virkeligheden. De handler om, hvorfor Jesus blev født i Betlehem dengang for mange år siden.” Nej, der blev ikke lagt skjul på, at Jesus var en gave og et lys til jorden.

”Midt i vintermørket fik, for længe siden, verden lys at se.” sang Dina Dánialsdóttir, i en vise om en smuk gave til os i verdens kulde, som gav kuldegysninger at lytte til. Mens den sagtmodige sangerinde, svøbt i det kolde blå scene-lys, tryllebandt sit publikum med mystik, gik andre kunstnere en anden vej og festede med bragende gospelsange og funky versioner af klassiske julesange og julekalender-hits.

Nye versioner af velkendte sange

Det var et begejstret publikum, som efter showet strømmede ud i kirkens foyer. Mange familier var draget afsted på en hyggelig juletur til aftenens koncert, og særligt én ting bed de fleste mærke i. ”Alle gav deres tolkning af sangene.” smilede en glad IMU’er fra Aarhus da han fortalte, om sin aften, og en anden fortsatte: ”Der var tilpas nostalgi, med julekalender og klassikere, og fornyelse med de alternative versioner og nyere sange.”

Simon på 35, havde siden sidste år vidst, at denne aften var sat af til Det Himmelske Juleshow. ”Der var udsolgt sidste år, og det var altså ikke godt, mente min hustru. Men i år er vi kommet for at opleve showet, og jeg kunne ikke finde et bedre formål at give penge til her i december.” fortæller han. Et ældre par delte deres begejstring over Gospelkids-koret ”GK-DK”s optræden og tilføjer: ”Det er bare hyggeligt, og rigtig spændende at høre kunstnernes fortolkning af julesangene. Vi kommer helt sikkert igen næste år.”

Mange delte hinandens begejstring over showet og understregede det høje musikalsk niveau. ”Det var et solidt stykke arbejde.” smilte 21-årige Kasper fra Aarhus og fortsatte med et glimt i øjet: ”Jeg kan beskrive showet med tre ord: Kvalitet, kvalitet og kvalitet.”

Projektet er et samarbejde mellem Kirkens Korshær, Frelsens hær, Citykirken, Saralystkirken, Indre Mission, Aarhus Bykirke og Aarhus Valgmenighed 10. april 2018

Det nyeste nummer af Geist er netop udkommet, og i disse dage er det 10 år...[mere]

6. april 2018

Der er allerede nu afsløret tre bands til den kommende Å-festival i Sdr....[mere]

27. marts 2018

19-årige Peter Møller er én af "Jesus' unge soldater" på DR3. Han håber, at...[mere]

23. marts 2018

DR3 viser mandag den 26. marts første afsnit af serien Jesus' unge soldater,...

Annonce