Del:

Gademission bag skærmen

af Maja Schurmann
30. november 2018

Gamergruppen King above Kings streamer to faste dage om ugen og fortæller om Jesus.

Hver mandag kl. 19 går Bjarke Thorø Plougmann live på Twitch-kanalen King Above Kings. Her spiller han spil som A Hat in Time eller skydespillet Overwatch, mens mennesker fra hele verden følger med.

Twitch har over hundrede millioner brugere, men de færreste er som Bjarke. Udover det basale grej – headset, mikrofon, masser af skærme, virtuel lydmixer osv. har Bjarke nemlig forberedt en andagt til dagens gaming og skrevet »dagens bibelord« på skærmen.

»Jeg ser det som en slags gademission, hvor vi prøver at nå dem, der sidder bag computerskærmen, og som vi ikke ville kunne nå på gaden,« forklarer 22-årige Bjarke, der kommer i IMU i Silkeborg.

King Above Kings har to faste streamere, Bjarke Thorø Plougmann og 19-årige Matthias Krogh. 21-årige Lars Kristian Dam er backup-streamer, hvis en af de andre ikke kan.

»Før vi lavede det her, havde jeg nogle kammerater, der sagde, at man ikke skulle blande religion og streaming, men efter et par år, tænkte jeg, at Twitch er den største platform inden for gaming, så hvorfor ikke bruge det til at forkynde på?« siger Bjarke.

»Vi ville gerne tage fat i gamerne. IMU er på de sociale medier, i klubberne og andre steder, men gamerne har siddet lidt isoleret fra det,« forklarer Lars Kristian, der kommer i IMU i Tarm.« Formålet med King Above Kings er netop at skabe en platform, hvor gamere kan tale om tro.

IMU er med

Gruppen er veletableret med to faste streamingdage, faste teknikere og gode kontakter til lovsangsmusikbranchen, hvor de henter materiale til baggrundsmusikken. Og så er de blevet en officiel gruppe under IMU. »Det er fedt at have IMU med. Så har vi nogen i ryggen, et mærkat, som siger 'det her er et godt projekt',« siger Bjarke.

»Vi bestemmer selv, hvilke spil vi spiller, og hvilken musik vi sætter på, men IMU støtter os,« forklarer han. IMU støtter økonomisk med bl.a. reklameplads på arrangementer som Event og Konnekt og med pr-materiale.

Nogle gange er der også gæsteforkyndere med på Twitch. Jim Pfrogner og Robert Svendsen er nogle af de forkyndere, der har været med. »Så spiller de med og står for vidnesbyrd den dag,« fortæller Bjarke.

Online mission

På skærmen står Lars Kristians gamernavn og undertitlen »Jesus elsker dig«. »Det er en god anledning til en snak om Jesus,« fortæller han.

En del af spillet er også en livechat, hvor seerne hele tiden kan læse med og stille spørgsmål til de kristne gamere. En seer spurgte en dag Lars Kristian: »Hvordan læser jeg bedre i Bibelen?« Da stoppede Lars Kristian spillet, læste spørgsmålet op og svarede ud fra sine egne erfaringer.

Lars Kristian spiller ofte singleplayerspil med en god historie, såsom A Hat in Time – et spil, der minder om Mario. Det gør det nemmere at svare på spørgsmål, for så er han kun afhængig af sig selv. Her kan han holde en pause i spillet og dele et vidnesbyrd, holde en konkret andagt eller svare på et spørgsmål. Når de spiller multiplayerspil, må de svare, mens de spiller.

Moralsk codex

Gruppen har selvfølgelig et moralsk codex. Så snart man som seer eller medspiller hægter sig på, popper dialogboksen op med reglerne om at tale pænt og ikke bande. »Der er generelt et rigtig grimt sprog i den her spilleverden, så vi prøver på at skabe et bedre miljø,« forklarer Lars Kristian.

Hvis de oplever nogen, der taler eller skriver grimt, stopper de dem med det samme og henviser til regelsættet. Men i forhold til spillenes indhold, er det aktualiteten, der vinder. »Vi prøver at spille de spil, der er meget oppe, for at ramme den store brugerflade,« siger Bjarke.

Derfor spiller de også multiplayerspil som Owerwatch, som er et hurtigt skydespil med korte runder. Her bliver de koblet sammen med spillere fra hele verden. »Jeg ser det ikke som et problem at spille skydespil. Det er jo ikke et liv, vi tager, men blot noget, vi leger, ligesom når man leger røvere og soldater ude i skoven,« siger Bjarke.

Fremtidsdrømme

Som regel har King Above Kings mellem fem og femten seere i løbet af en streaming på ca. tre timer. »Lige nu føler vi, at vi kan give alle et grundigt svar.

Det ville være sværere, hvis der var flere seere. Men jeg ønsker da, at det bliver så stort, at folk snakker om det og ser det,« forklarer Bjarke. »Vores drømmescenarie er, hvis vi var så mange streamere, at vi kunne dække en dag hver i ugen,« siger han.

Personligt har Lars Kristian ikke behov for, at det skal blive kæmpe stort. »Vores fælles mål er bare, at vi må ramme nogle mennesker og få tændt en ild i dem. Kan vi få nogen til at blive nysgerrige på, hvem ham Jesus er, så er det en stor succes,« siger han.

Bjarke har oplevet, at en ateist roste deres arbejde og syntes, det var så fedt med kanalen, at han valgte at donere penge til den. »Det er lige sådan en, vi går efter,« siger han.22. juni 2020

Alternative arrangementer gjorde det muligt at fejre pinse sammen på trods af...[mere]

18. juni 2020

Efter flere måneders nedlukning er IMU-afdelingerne rundt om i landet begyndt...[mere]

11. juni 2020

Selvom Emma Dyhr Pedersen ikke ved, hvad hun skal i fremtiden, er hun sikker...

19. maj 2020

I år kan du følge med på Facebook, Youtube og fra indremission.dk, når Indre...[mere]

newcomic