Del:

Et år med muligheder – mit liv som volontør

af Lærke Thams Nord Hansen
29. januar 2018

Katrine Vinkel Nielsen er volontør i Indre Mission Region Syd. Det er et år, som er udfordrende, men også givende og fleksibelt, fortæller hun.

”Jeg har meget frie hænder. Jeg kan selv strukturere min tid, og jeg har stor indflydelse på, hvad arbejdet skal indebære.” Sådan fortæller 21-årige Katrine Vinkel Nielsen om fordelene ved at være volontør i Indre Mission og DFS. Hun har siddet i stillingen siden august og deler to fuldtidsstillinger (én som volontør i Region Syd og én som volontør i DFS, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler) med Daniel, som også bor i Odense.

”Vi arbejder meget sammen, Daniel og jeg. Vi har hver sit område, men støtter op om hinandens arrangementer, og snakker meget sammen om arbejdet. Vi arbejder også tæt sammen med samfunds- og familiekonsulenten i Syd, og jeg er også tilknyttet en DFS konsulent, som jeg kan spare med.” fortæller Katrine.

Arbejdet tilpasset volontøren

”I min tid som volontør har jeg mest planlagt arrangementer og været med til at starte nye ting op. Daniel og jeg havde snak med regionslederen, helt i starten af året, hvor vi fandt frem til det, som vi hver især brændte mest for. Daniel ville gerne i gang med gadeevangelisation, og jeg ville arbejde med diakoni.”

Katrine forklarer glad om alle de projekter, hun efterhånden er en del af. Én af de nye tiltag, som Katrine tog initiativ til, var opstarten af Elsk Odense. Ideen kommer fra foreningen Elsk Danmark, som har til formål at gøre opmærksom på værdierne venlighed, hjælpsomhed og gæstfrihed. Foreningen er startet i Aalborg Valgmenighed, men er i dag en sammenslutning af flere kirker og kristne organisationer, som har udbredt konceptet til 14 danske byer.

”Der var mange IMU’ere i Odense, som gerne ville være med til gøre Elsk Odense til virkelighed. Det er diakonalt arbejde, hvor vi bl.a. besøger ældre på plejehjem, yder praktisk hjælp til folk, som har brug for det, og uddeler pandekager på gågaden i Odense. Det er ikke alt sammen i værk endnu, men det er drømmen.” forklarer Katrine om Elsk Odenses udadvendte arbejde.

 

”Det var svært at finde ud af, hvad jeg kunne bruges til. Men nu sidder jeg med oplevelsen af, at Gud havde en plads til mig."

 

Kristent arbejde på fuld tid

Katrine er halvvejs gennem sit år som volontør, men hun er glad for, at det ikke er slut endnu. ”Det er ret passende at være volontør i et år. Var det kun et halvt år, ville jeg ikke kunne nå at komme ordentligt ind i det, før jeg skulle afslutte det igen.” forklarer hun. Katrine har før været frivillig i IMU. Nu ser hun  volontør-gerningen som en måde at fordybe sig i det. ”Mens jeg sad i bestyrelsen for min lokale IMU, var der ofte ting, jeg gerne ville gøre mere ud af – men mens jeg gik i gymnasiet var det simpelthen ikke muligt at få tid til. Nu kan jeg arbejde med alle de her spændende projekter på fuld tid!” siger hun tilfreds, og nævner at arbejdsformen passer hende rigtig godt.

”Jeg kan selv strukturere min tid, jeg kan tage initiativ til nye ideer. For nogle vil det måske være en ulempe med så fri en arbejdsdag, men for mig er det klart en fordel. Jeg snakker med de lokale i IM og regionen og finder ud af, hvad der er brug for i deres område. Der var for eksempel ønske om en børneklub i Vollsmose – det synes både Daniel og jeg var en spændende idé.” fortæller Katrine.

Meningsfuld studiepause

Inden Katrine blev volontør gik hun på Børkop Bibelhøjskole, og tiden her fik stor betydning for Katrines valg om at søge en volontørstilling. Hun gik længe med tanker om, hvad hun skulle bruge sin fremtid på. Før havde hun overvejet at blive volontør i IKC, IM’s Tværkulturelle arbejde, men måtte bede Gud om en afklaring.

”Jeg tænkte, at jeg nok bare skulle ud at arbejde og tjene nogle penge. Men på højskolen havde vi en dag, hvor flere organisationer kom på besøg og fortalte om deres arbejde. Regionslederen i Syd havde et stillingsopslag med. Det var en stilling med meget forskelligt arbejde – også tværkulturelt, i form af Tal Dansk Cafeen i Odense. Det virkede meningsfuldt at bruge mit sabbatsår på at være volontør. Men jeg var stadig meget i tvivl, så jeg fandt hjælp i bibelverset: ”Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak”. Jeg brugte meget tid på at bede Gud om en reel afklaring. Jeg fandt ud af, at jeg skulle turde stole på den beslutning jeg tog, den dag regionslederen var på besøg.

Udfordrende processer

For Katrine har arbejdet været rigtig spændende, men til tider også udfordrende. ”Det var svært at finde ud af, hvad jeg kunne bruges til. Men nu sidder jeg med oplevelsen af, at Gud havde en plads til mig. Jeg er god til at strukturere og have styr på tingene – det var der også brug for i det her arbejde, så jeg føler kan bruge mine evner også.” fortæller Katrine.

Hendes arbejde har ofte drejet sig om at starte nyt op fra bunden, og det har ikke altid været lige let. ”Det kan være hårdt at starte forfra hele tiden, selvom det er en spændende proces. Derfor tror jeg heller ikke jeg kunne være volontør hele livet. Men dette år kan være en forsmag på at arbejde i en kristen organisation. Jeg kunne sagtens se mig selv i sådan et arbejde i fremtiden – selvom det må blive nødvendigt også at arbejde med de faste ting, som IM allerede kører.” forklarer hun.

 

 27. juli 2022

På Ungcamp på Fårevejle Bibelcamping kan de unge tale frit om deres tro[mere]

25. juli 2022

En ny rapport giver en indsigt i, hvad der fylder i unge kristnes liv....

31. marts 2022

IMUs nye kommunikationskoordinator skal hjælpe med, at IMUs budskaber når ud...[mere]

17. februar 2022

Bibelen taler positivt om alkohol, men advarer mod beruselse og misbrug. Det...[mere]