Del:

Er kristendommen bedre end islam?

af Simon Hauge Lindbjerg
7. april 2015

Overraskende nok er dette spørgsmål pludselig blevet en del af diskussionen i medierne efter Mai Mercado fra Det Konservative Folkeparti har skrevet en kronik, hvor hun netop påstår, at det er tilfældet.

Da jeg først læste kronikken, syntes jeg egentlig, det var et frisk pust i dansk politik, som jeg ofte oplever som utrolig religionsforskrækket. Mai Mercado har da også mange gode og spændende pointer omkring religionens betydning for samfundet, men når det kommer til stykket, har hun måske slet ikke grebet, hvad det handler om.

Større ting på spil

Hun giver udtryk for, at diskussionen om kristendom vs. islam handler om, hvordan og hvorledes det danske samfund skal indrettes. Der er ingen tvivl om, at kristendommen har haft og forhåbentlig fortsat får betydning for, hvordan vi lever sammen i Danmark. Alligevel er det kun en brøkdel af, hvad der er på spil i denne diskussion. Når vi holder kristendommen og islam op over for hinanden, er der er langt større og mere betydningsfulde ting på spil.

Den største forskel

Vi har lige fejret påske, og her kommer nogle af disse forskelle allertydeligst frem. Jeg er enig med Mai Mercado i, at kristendommen er bedre end islam, men det skyldes, at jeg er overbevist om, at kristendommens budskab om Jesu død og opstandelse er altafgørende for os som mennesker. Jeg tror på en evig Gud, der har skabt alle ting. Jeg tror på, at vi som mennesker er skabt til fællesskab med ham, og at dette fællesskab kun kan realiseres ved tro på Jesus Kristus.

Derfor er kristendommen bedre end islam. Fordi den handler om den levende Gud, der greb ind, og som er vejen, sandheden og livet. Det budskab har vi lige nu mulighed for at byde ind med, tør vi det?

Læs kronikken her

 

Simon er 27 år og bor i Aarhus. Han arbejder som
undervisningskonsulent i IMU. 

Find kontakoplysninger her.7. januar 2020

Når IMU's landsarrangement Konnekt igen løber af stabelen, kommer det til at...[mere]

18. december 2019

Da Harboøre Missionshus blev renoveret for et par år siden, blev der indrettet...[mere]

10. december 2019

En række missionsselskaber er gået sammen om tilbuddet »Date et missionsselskab...[mere]

6. december 2019

Under temaet »Når troen blomstrer« inviterede Strandby IMU i uge 47 endnu en...[mere]

Annonce

newcomic