Del:

”Det man siger, er man selv”

af Lærke Thams Nord Hansen
6. oktober 2017

Læs nyheder fra IMU og dyk ned i månedens tema i Geist. Vi skal snakke om bandeord og bibel og høre, hvad sproget kan få af betydning for os.

Oktobers nummer af Geist handler om de ord der kommer ud af vores mund, og hvad de gør ved os. Med hvilke ord er egentlig bandeord, og hvorfor sku’ jeg ikke kunne bande, når alle andre gør det? Gennem temaet ”Tal ordentligt” vil vi forsøge at finde ud af, hvad der op og ned i det grimme sprog, og om det har en betydning for kristne i dag.

Bandeord var bandlyst

Mød Rebekka, som er opvokset i en familie hvor bandeord bevidst var sorteret fra. Rebekka fortæller om en opvækst, hvor der blev slukket for bestemte tv-programmer og gjort op med et grimt sprogbrug.

Hør, hvordan Rebekka oplevede gymnasiet, hvor lærer og medstuderende ikke sparede på de ord, hun selv var blevet skånet for i sin opvækst.

Læs også om, hvordan grænserne blev rykket for Rebekka og hendes venner i IMU’en, når de talte til hinanden.

Ingen går fortabt ved at bande

I dette nummer hører vi både fra den nuværende landsleder i IMU og den tidligere. De forklarer begge, hvorfor det er vigtigt, at være bevidst om sit sprog.

”For at tage yderpositionerne, så kan man bande som en havnearbejder og stadig have Jesus i sit hjerte. Og man kan tale som en søndagsskoledreng og samtidig føle sig så selvretfærdig, at man slet ikke har brug for Jesus.” siger den tidligere landsleder Tonny Dall, som i dag er tømre og langt fra det kristne miljø på sin arbejdsplads.

Læs i Geist, hvilke grunde Tonny har til at tale ordentligt, selvom han mener, at ingen bliver mindre kristen af at bande.

Stærke tekster på playlisten

Geist fortæller særligt i dette nummer om den nye Fællessang 4. Dyvekes playliste er skiftet ud med musikkonsulent Filips Skjernings anmeldelse af flere nye sange i Fællessang.

Find Geist online eller læs bladet i din IMU-afdeling.11. juni 2018

IMU lukker ikke ned, fordi der står ferie i kalenderen. Tværtimod inviterer vi...[mere]

8. juni 2018

Vejle IMU har siden efteråret forsøgt sig med et nyt tiltag, der har særligt...[mere]

6. juni 2018

Vi advarer ofte mod alkohol, porno og andre ting, der kan skabe afhængighed,...[mere]

8. maj 2018

Efter en årrække på standby er der nu igen IMU i Rønde. Gruppen er det eneste...[mere]

Annonce