Del:

7 skarpe om sygdom og helbredelse

af Sprint Aagaard Korsholm
13. august 2016

Sprint Aagaard Korsholm giver syv korte svar på syv svære spørgsmål

Kommer sygdom fra Gud?

Sygdom og lidelse er et grundvilkår for os, der lever i syndens verden. Gud kunne godt holde en beskyttende hånd over alle kristne, men al erfaring siger os, at han som regel lader os blive syge på lige fod med alle andre. Men sygdom var ikke en del af Guds skaberværk. Den kom ind i verden ved syndefaldet, så når Gud helbreder, er det et tegn på, at han elsker os, og at Guds rige er ved at bryde frem og nedbryde det fordærv, som syndefaldet medførte.

Kan forbøn erstatte medicin?

Gud har groft sagt fire måder at helbrede os på. Han kan bruge lægevidenskaben. Han kan helbrede os som svar på bøn eller forbøn. Han kan helbrede gennem én, som han har givet nådegave til at helbrede. Eller han kan helbrede gennem en sygesalvning, som bl.a. er beskrevet i Jak 5,13-16. Og de fire måder udelukker ikke hinanden.

Hvad vil Gud med min sygdom?

Gud kan bruge alt, hvad vi oplever, både godt og ondt. Men det er umuligt at sige, hvad han vil bruge en konkret lidelse til, især når man står midt i den. Derfor kan det være usundt at spekulere for meget over det spørgsmål.

Vil Gud altid helbrede?

»Han helbreder alle dine sygdomme« (Sl 103,3), men nogle gange sker det først i forbindelse med opstandelsen. Når vi beder om helbredelse, svarer Gud somme tider ved at helbrede her og nu. Andre gange sker helbredelsen over tid. Og nogle gange er hans svar, at vi må leve med sygdommen, men at han vil hjælpe os med at bære den.

Skal man tro for at blive helbredt?

Vi modtager alt, hvad Gud giver os med troen, så tro skal der til. Ifølge Det Ny Testamente kan troen være hos den syge og/eller hos den, som beder for den syge. Men troen er ikke afgørende på den måde, at hvis troen er stor nok, så sker der helbredelse.

Er sygdom Guds straf?

Nej! Det fremgår klart af Joh 9,1-3. Hvis du bliver syg, er det ikke din skyld. Sygdom er ikke straf for synd. Det er rigtigt, at der en dag skal afregnes for synden, men Gud går ikke og klat-afregner. Men sygdom kan selvfølgelig være en følge af synd, hvis du f.eks. er misbruger eller kører spritkørsel.

Hvorfor oplever vi så få helbredelser i IM og folkekirken?

Der er mennesker med nådegave til at helbrede, og mennesker, som bliver helbredt, i alle mulige kirkelige sammenhænge. Men det gælder for alt, hvad Gud ønsker at give os, at vi må åbne os for det og gå på hans ord. Gør vi ikke det, kan vi komme til at stå i vejen for noget af det, som Gud gerne vil.

Artiklen er fra Geist august 2016. Du kan finde hele nummeret om helbredelse her.31. marts 2022

IMUs nye kommunikationskoordinator skal hjælpe med, at IMUs budskaber når ud...[mere]

17. februar 2022

Bibelen taler positivt om alkohol, men advarer mod beruselse og misbrug. Det...[mere]

10. februar 2022

Man skal kunne stå inde for, hvad man gør. Derfor er det vigtigt at få snakket...[mere]

11. januar 2022

Den stort anlagte ECHO-konference udsættes i et halvt år og afvikles i stedet...[mere]

newcomic