Del:

Felix Rejser laver Tanzaniatur for unge

af Lærke Thams Nord Hansen
11. december 2017

I rejsekataloget for Felix Rejser findes i år en tur, som også henvender sig til unge. Rejsen er til Tanzania og skal give den lille deltagergruppe smag på Afrika og sætte tanker i gang.

Denne sommer inviterer Felix rejser unge til Tanzania. Under navnet ”Tanzania – mærk landet” vil den swahilitalende Anders Solgaard, lede gruppen gennem Tanzanias mange sider. Rejsen er fra 23. juli til 10. august 2018. Den skal give deltagerne smag på det afrikanske land, og give et indblik i både kultur, religion og natur i Tanzania.

Hjemmevant rejseleder

”Det er en tur med det hele – og noget for enhver smag” forklarer Anders Solgaard, som er rejseleder på turen. ”Vi skal både have oplevelser med troen, kulturelle oplevelser, på safari, badeferie, bjergbestigning og møde lokale personligheder.”. Anders Solgaard er opvokset i Tanzania, som missionærbarn, og har boet det kvarte af sit liv i landet. Han taler swahili, har gode kontakter i det lokale og beskriver Tanzania som sit ”andet hjemland”. Rejseformen er relativt primitiv og lægger dermed op til et ungt hold, hvor rejselederen selv er midt i 20’erne.

Både fysisk og åndelig rejse

Rejsen er dog ikke bare en rundrejse til Tanzania, men også en rejse, som skal være trosstyrkende og personlig for den mindre gruppe, hvor maksimum antal er 15 deltagere.

”Håbet er, at gruppen kommer tæt på hinanden, laver nye venskaber og også styrker hinanden i troen.” fortæller Anders, og referer til, at turen også indeholder møder med religionen i landet. ”Deltagerne kommer til at møde radikale kristne, som har viet deres liv til et dårligt lønnet job, som evangelist eller missionsmedarbejder, for at fortælle folk om Jesus. Det håber jeg kan skabe refleksion om, hvordan vi selv lever vores liv i Danmark, og hvordan vi prioriterer.” understreger han.

Mangfoldige kulturer og kontrastfyldt samfund

Deltagerne på rejsen får lov til at leve blandt de lokale og få en smag på livet som kristen og som missionær i Tanzania. ”Missionær-livet er et liv, hvor der skal bygges bro mellem forskellige kulturer og religioner. Der skal navigeres mellem naturreligioner, heksedoktorer, stammekultur, Islam og kristendom.” fortæller Anders og fortsætter: ”Det et kontrastfyldt land, hvor man det ene øjeblik kan være i en moderne by med hurtigt internet, lækre biler og mad fra hele verden, og kort tid senere kan komme til en landsby, hvor de lokale lever for få kroner om dagen.”

Han slutter af med en håbefuld opfordring: ”Jeg håber folk vil prioritere at tage med på denne tur. Det er en unik mulighed for at møde Tanzania, dets folk og kultur – noget man ikke selv ville kunne gøre som turist i landet.”

_________________________________________________________________________

Find mere information om rejsen og se hele programmet i Felix Rejsers katalog, som udkommer 19. december, eller på Felix Rejsers hjemmeside.

Kataloget kommer med Indre Missions Tidendes decembernummer, men kan også bestilles her.10. april 2018

Det nyeste nummer af Geist er netop udkommet, og i disse dage er det 10 år...[mere]

6. april 2018

Der er allerede nu afsløret tre bands til den kommende Å-festival i Sdr....[mere]

27. marts 2018

19-årige Peter Møller er én af "Jesus' unge soldater" på DR3. Han håber, at...[mere]

23. marts 2018

DR3 viser mandag den 26. marts første afsnit af serien Jesus' unge soldater,...

Annonce