Del:

Event blev skudt skamfrit i gang

af Lærke Thams Nord Hansen
3. november 2017

Temaet "No Shame" blev slået fast fra første færd på Event. "Vi har ingen grund til at gemme os, når vi har en Gud, som elsker os." sagde lovsangslederen til åbningsmødet.

Det vrimlede ind med unge på Event

Bent Molbech blev introduceret inden han selv fik ordet

Lovsangsbandet sørgede for festlig lovsang til åbningsmødet

Bent Molbech talte om forskellen på skyld og skam

Bandet "Guds" vandt band-konkurrencen ZOOM Fotos: Anders Højgaard

”Vi er sammen om et fantastisk budskab i aften: Vi har ingenting at skamme os over”. Sådan indledte Niels Hankelbjerg Mortensen åbningsmødet på sit første Event som landsleder for IMU. 
Ikke lang tid før var de lange gange på Rosborg gymnasium fyldt af en ivrig summen, da næsten 600 deltagere strømmede ind. Gensynsglæde, hvin, snak og latter fyldte gymnasiet, inden den lange strøm af teenagere i flok bevægede sig mod Events første fællesmøde. 

Skyld eller skam

Aftenens tema var ”Hvem er du?”, og samme spørgsmål måtte taler, Bent Molbech, selv svare på, da han, som i et andet talkshow, blev introduceret, inden han fik ordet. Her fortalte Bent, hvad han af og til selv skammede sig over – og måtte med et glimt i øjet erkende at lokkerne på hovedet var blevet grå.

I sin tale til Events deltagere satte han skyld overfor skam og gjorde det klart, at vi ikke skal skamme os over hvem vi er, eller hvordan vores hår ser ud, fordi vi er skabt og elsket af Gud.

”Vi har ingen grund til at gemme os, når vi har en Gud, som elsker os.” sluttede lovsangslederen af og indbød den fyldte hal til at feste for Gud med lovsangen.

ZOOM-deltagerne sang om stolthed

Også vinderen af bandkonkurrencen ZOOM havde med sin sang taget udgangspunkt i temaet ”No Shame”. ”Jeg hørte om Events tema på en bibelcamping for teenagere. Jeg fik lyst til at bruge det jeg havde hørt på bibelcampingen til at skrive en sang. Den skulle handle om, at man har god grund til at være stolt som kristen.” fortæller Maja Ahlman, som har skrevet dette års vindersang.

Bandet hedder ”Guds” og alle medlemmer går på Frøstruphave Efterskole sammen. ”Vi har ofte spillet sangen for de andre på skolen, så det var dejligt, at de kom og sang med” smiler de øvrige medlemmer af ”Guds”.

En stor flok fra efterskolen samlede sig, under bandets optræden, foran scenen for at bakke deres efterskole-kammerater op. Men det var ikke kun vindersangen, der fik ros fra både publikum og konkurrencens dommere. Landsleder for Indre Missions musikarbejde, Benjamin Hougaard, var positivt overrasket over de mange gode sange og afslørede, at det var tæt løb.

”De unge tænker virkelig over tekster i dag, og det var tydeligt at mærke, at de havde sat sig ind i de bibeltekster, sangene var inspireret af. Jeg er imponeret over, at de med deres egne ord kunne berøre begreber som ”nåde” og ”magtesløshed” . Det gør teksterne dybe, men samtidig meget personlige." fortæller Benjamin. "Det er fantastisk at mærke, at de har modet til at skrive sange.”  11. juni 2018

IMU lukker ikke ned, fordi der står ferie i kalenderen. Tværtimod inviterer vi...[mere]

8. juni 2018

Vejle IMU har siden efteråret forsøgt sig med et nyt tiltag, der har særligt...[mere]

6. juni 2018

Vi advarer ofte mod alkohol, porno og andre ting, der kan skabe afhængighed,...[mere]

8. maj 2018

Efter en årrække på standby er der nu igen IMU i Rønde. Gruppen er det eneste...[mere]

Annonce