Del:

Ny lovsang blev afsløret på Event

af Lærke Thams Nord Hansen
5. november 2017

Lørdag på Event blev der snakket om både trosforsvar og tilgivelse, inden dagen kulminerede i et brag af en Release-koncert

Frederik Thormann og David Ingemansen talte lørdag formiddag om trosforvar og argumenter for Jesu opstandelse

Deltagerne havde flere tilbud i løbet af dagen, bl.a. seminarer, lagkageløb og paneldebat.

Bent Molbech talte til fællesmødet, og fortalte deltagerne, at Jesus har fjernet deres synder fra dem.

Lørdag sluttede af med et brag af en koncert

Det var storsmilende teenagere man mødte i sofaerne på Rosborg Gymnasium lørdag aften. Releasekoncerten er netop slut, og anmeldelserne er ikke til at tage fejl af: ”Tæskefed koncert! Bandet var virkelig i orden! Jeg er fan!” Bedbuder en begejstret deltager, og i sofaen ved siden af istemmer flere. ”Det var lidt anderledes musik til lovsang, end jeg har hørt før, men det var virkelig godt. Eneste problem var, at det sluttede for tidligt. Vi ville elske en koncert på flere timer med dem.” smiler flokken af unge drenge i Rosborgs dagligstue.

"Du Gav Mig Alt"

Nej, der var ikke mange fedtede fingre at sætte på koncerten, som lørdag aften på Event løftede sløret for en ny lovsangsplade. Pladen "Du Gav Mig Alt" er en samling af både nye og ældre tekster, kendte som ukendte lovsange – men alle er de tilføjet en ny lyd. Lovsange som ”Navnet Jesus blegner aldrig” og en dansk version af sangen ”Blessings” blev skarpt leveret af energiske musikere på række. Midt i det elektroniske lydunivers tonede dybe tekster om afmagt, tilbedelse og nåde frem, og gjorde koncerten til meget mere en blot fed musik. 

Se livevideoer fra koncerten her.

Ældre tekster blandt nye sange

Iben Lousdal deltog i Releasekoncerten og glædede sig over at kunne genkende nogle af de ældre tekster, trods nye melodier. ”Når der kommer nye melodier på gamle salmer, lægger jeg faktisk mere mærke til teksten også. Selvom det måske er lidt gammelt sprog, synes jeg godt, vi kan forstå og bruge det i dag.” Især lovsangen betyder noget særligt for Iben. ”Pludselig står vi rigtig mange mennesker og synger den samme sang! Det er fedt, at vi kan samles så mange om den samme tro og den samme skaber.” forklarer hun. 

Seminarer gav stof til eftertanke

Men for Iben har Event været en god oplevelse på flere punkter end lovsangen. ”Jeg har lært meget nyt om skam gennem talerne, og i dag var jeg til tre seminarer. Én af dem fik mig virkelig til at tænke. Vi blev nemlig spurgt direkte ”Hvorfor er du kristen?” og det satte mange tanker i gang hos mig.” fortæller Iben.

Fotos: Anders Højgaard

 11. juni 2018

IMU lukker ikke ned, fordi der står ferie i kalenderen. Tværtimod inviterer vi...[mere]

8. juni 2018

Vejle IMU har siden efteråret forsøgt sig med et nyt tiltag, der har særligt...[mere]

6. juni 2018

Vi advarer ofte mod alkohol, porno og andre ting, der kan skabe afhængighed,...[mere]

8. maj 2018

Efter en årrække på standby er der nu igen IMU i Rønde. Gruppen er det eneste...[mere]

Annonce