Del:

GEIST nr. 6 sætter fokus på sex

af Lærke Thams Nord Hansen
1. december 2017

Sex kan være svært at tale om – i hvert fald i mange IMU'er. GEIST nr. 6 handler om kærestetid og grænser – og om at gøre sex til et samtaleemne i IMU.

Geist nr. 6 kan også læses online

Vi var helt enige, men kunne ikke lade være

Mød et par, som endte med at have sex før de blev gift, selvom de var helt enige om faste grænser. Parret er anonymt og kan derfor fortælle ærligt, hvordan de oplevede kærestetiden som en kamp mod fristelsen. Selvom det var en kamp, de tabte, var Gud med og havde omsorg for dem.

Hvad er meningen?

I GEIST får du argumenter mod sex som kærester. Teologen Mathias Secher Rom giver sine tre bedste bud, ud fra et bibelsk synspunkt, mens den psykologistuderende, Charlotte Falch Rasmussen, forklare sine tre argumenter ud fra et psykologisk synspunkt.

Gåde råd til kæresterne

På websitet AdamogEva.dk rådgiver fagpersoner om sex, følelser, krop og kæresteri. Én af rådgiverne, undervisende sygeplejerske Camilla Gaarsdahl Bak, taler om det bedste ved kærestetiden og giver gåde råd til at opnå stabilitet og gode aftaler, i en tid hvor sex er en synd, men lysten ingen skam.
"Det vigtigste for mig er at sige, at i kirken skal vi kunne falde, rejse os og gå videre sammen!" understreger Camilla, og opfordrer kristne til at tale mere om sex.

Fra ateist til kristen på et øjeblik

Daniel Russel er nyansat som volontør i Region Nord. Længe opfattede han sig selv som ateist, indtil konfirmationen vendte op og ned på hans liv. I GEIST fortæller han om at være nyomvendt kristen i en familie og gymnasieklasse, hvor kristendommen var fremmed.

To forfriskende albummer til juletiden

Julen har ramt Dyvekes Playliste. Jule-albums, med fuld blæs, beskrives af booker Dyveke Nepper, fra Glow Booking, som forfriskende og varieret. Også for KING & COUNTRY, som for nyligt spille koncert i Aarhus, har deres juleplade på playlisten i december. 

 

Du kan finde GEIST i din lokale IMU-forening eller læse bladet her10. april 2018

Det nyeste nummer af Geist er netop udkommet, og i disse dage er det 10 år...[mere]

6. april 2018

Der er allerede nu afsløret tre bands til den kommende Å-festival i Sdr....[mere]

27. marts 2018

19-årige Peter Møller er én af "Jesus' unge soldater" på DR3. Han håber, at...[mere]

23. marts 2018

DR3 viser mandag den 26. marts første afsnit af serien Jesus' unge soldater,...

Annonce