Del:

Musikere italesætter håb efter døden

af Lærke Thams Nord Hansen
24. januar 2018

Folkgruppen Northern Assembly er klar med deres debutalbum til februar. Bag de håndspillede instrumenter og rolige vokaler står fire kristne musikere, som vil rejse spørgsmål om eksistentielle emner.

Foto: Per Bergman

Debutalbummet ”Death Won’t You Marry me?” udkommer anden februar, og indeholder bl.a. singlen af samme navn. En dyster tone i sangens titel fortæller fra første færd, at det nordiske band håndterer dybe emner i musikværkstedet i Aarhus.

Døden og håbet

Northern Assembly’s nye single kredser om den kendsgerning at livet slutter en dag. Men den rejser samtidig spørgsmålet, om der er håb i døden - og måske være døren ind til nyt liv. Disse overvejelser er visualiseret i en musikvideo, instrueret af den danske fotograf Jens Friis, og foregår på Færøerne. Den eftertænksomme video blev i sidste uge rost af musikbladet Gaffa og set mere end 75000 gange gennem bandets YouTube-kanal. I front for det lille band står Andreas Bevan og Dina Danieldatter. Den kvindelige forsanger forklarer, i forbindelsen med udgivelsen, hvorfor, de har valgt at trække et så tungt emne, som selveste døden, frem: “Sangen og videoen er meget langt inde ved kernen af Northern Assembly, fordi vi gerne vil italesætte de tunge emner. Livet ER værdifuldt og kan kun leves frit, hvis man ikke frygter døden og det, der kommer efter.”

Det er ikke første gang, at bandet taler om håb midt i livets sorg og selv i døden. Sangen "Hope Is Never Lost" drejer sig netop om samme tematik. Musikken er inspireret af folkmusikere som Bon Iver og Momford & Sons, men også af artisternes blandede rødder i både England, Færøerne, Afrika og Jylland. 

Radiorutinerede og turnéklar

Northern Assembly har allerede gjort sig bemærket på den danske musikscene, og deres sange spilles på DR's radiokanaler. I november blev julesinglen "Gloria" rost i P4's studie, inden forsangeren, Dina Danielsdatter, for nylig selv blev inviteret ind til en snak om deres musik. 

Northern Assembly har flere EP’ere bag sig, men ”Death Won’t You Marry Me” er deres første album. Debutalbummet udkommer d. 2. februar og sætter samtidig bandet på en større turné rundt i landet. Sidste år spillede Northern Assembly for fulde huse som support på folkrockartisten Jacob Dinesens turné, men til foråret står de fire musikere på egne ben. Det er imidlertid ikke kun Danmark, der har haft glæde af de fire folkartister; også Sydkorea har taget godt imod bandet, som spillede deres seneste koncerter netop dér. 

Bag om albummet

Læs mere om Northern Assembly, og deres tanker bag det nye album, i Impuls

Impuls er det nye Indre Missions Tidende og udkommer 25. februar med bl.a. nyt om Northern Assembly, og et interview med bandets medlemmer.
Desuden vil musikmedarbejder i IM, David Høgh Kristoffersen, anmelde albummet på imu.dk.

Du kan se den omtalte musikvideo til "Death Won’t You Merry Me" herunder: 11. juni 2018

IMU lukker ikke ned, fordi der står ferie i kalenderen. Tværtimod inviterer vi...[mere]

8. juni 2018

Vejle IMU har siden efteråret forsøgt sig med et nyt tiltag, der har særligt...[mere]

6. juni 2018

Vi advarer ofte mod alkohol, porno og andre ting, der kan skabe afhængighed,...[mere]

8. maj 2018

Efter en årrække på standby er der nu igen IMU i Rønde. Gruppen er det eneste...[mere]

Annonce